Zavarovalnica Triglav, d.d.
slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide
Zavarovalnica Triglav, d.d. Knauf Insulation

Martin Rihtaršič dvakratni državni prvak

21. 03. 2013, 16:40

Pretekli vikend je ASK Kranjska Gora organiziral 22. državno prvenstvo za dečke in deklice v obeh tehničnih disciplinah. Organizatorji so tekmovanje pripravili na smučišču Dolenčev Rut in ne na Poligonu, kar je bila dobra odločitev.

Izreden uspeh je po daljši odsotnosti s treningov in tekmovanj dosegel Martin Rihtaršič, ki je v kategoriji U14 postal državni prvak v veleslalomu in slalomu. V VSL je zmagal pred Jakobom Fondo UNC in Nejcem Naraločnikom MOZ. V SL je bil še enkrat boljši od Fonde, tretje mesto je zasedel Žiga Pečnik FUŽ. Samo Košir je bil v veleslalomu 25., Miha Florjančič po napaki 30., Andraž Žontar 36., Žan Demšar pa je odstopil. Zelo dobro vožnjo je pri deklicah prikazala Klara Giacomelli z desetim mestom.

Pri U16 je Andraž Rakovec po tretjem mestu v prvi vožnji na koncu pristal na šestem.. Nasprotno pa je Luka Križaj po napaki v prvem teku, v drugo odpeljal odlično in končal na desetem mestu.. Timotej Giacomelli je 19, Matic Čerin je odstopil.

Na nedeljskem slalomu so Žan Demšar, Samo Košir in Matic Jemec zasedli 29., 30. in 31 mesto. Miha Florjančič je ostal brez uvrstitve. Klara žal ni smučala po svojih sposobnostih in je osvojila 11. mesto.

Tokrat so se izkazali starejši dečki. Andraž Rakovec je zaostal le za Matevžem Rupnikom POS in Žanom Špilerjem TRB. Luka Križaj je tekmovanje zaključil na 5. mestu. Timoteju Giacomelliju in Maticu Čerinu je na dolgi progi zmanjkalo moči, kar je posledica slabše kondicijske pripravljenosti. Timotej je bil 13., Matic pa je ponovno odstopil.      

Go back